Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen: samen werken aan een sterkere samenleving

Een sociale onderneming wil naast economische doelen ook sociale doelen bereiken. Sociaal ondernemers geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans binnen hun bedrijf. Zo dragen zij bij aan een sterkere samenleving. Het WSP Werkhart helpt deze werkgevers met gratis advies en aantrekkelijke subsidies en regelingen.

Waarom sociaal ondernemen?

 • Versterk uw onderneming
  Sociaal ondernemen is goed voor de maatschappij én voor u. Zo kunt u als sociaal ondernemer rekenen op uitgebreide ondersteuning en aantrekkelijke subsidies en regelingen. Bovendien hebben sociale ondernemingen een positief imago.
 • Versterk uw regio
  Door sociaal te ondernemen, geeft u mensen uit uw eigen regio een kans. Zij kunnen zich binnen uw onderneming ontwikkelen en bewijzen. Zo helpt u onze regio vooruit!
 • Bereid u voor op de toekomst
  De komende jaren ontstaat er een tekort aan personeel door de aantrekkende economie en de vergrijzing. Als sociaal ondernemer maakt u nu al ruimte voor een groep werknemers die in de toekomst onmisbaar is.
 • Lever uw bijdrage aan het Sociaal Akkoord
  Door mensen met (enige) afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden binnen uw bedrijf, draagt u bij aan de banenafspraak van het Sociaal Akkoord.
 • Zorg voor meer innovatie en creativiteit
  Door sociaal te ondernemen vergroot u de diversiteit binnen uw onderneming. Een divers team leidt vaak tot creativiteit en innovatie.
 • Krijg meer opdrachten
  Gemeenten stellen steeds meer eisen aan hun zakenpartners, met name op het gebied van sociaal ondernemen. Zij geven bedrijven die sociaal ondernemen vaak voorrang bij het vergeven van gunningen en opdrachten.

 

Ontwikkelplek

Een vorm van sociaal ondernemen is het starten van een ontwikkelplek. In een inspirerende video op Youtube kunt u zien hoe het Brabants Afval Team, samen met het WSP Werkhart, werkzoekende John Pigmans op weg hielp met een ontwikkelplek.

Contact

Wilt u meer weten over sociaal ondernemen? Neem dan contact op met een adviseur van het WSP Werkhart of via het contactformulier.

Contact? Bel of mail ons!

Bent u op zoek naar personeel? Heeft u een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die uw sector vertegenwoordigd. Op basis van uw behoefte wordt uw vraag opgepakt door de juiste professional.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mark van Wanrooij

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | SROI